Promotiefilm laten maken

Home > Diensten > Promotiefilm > Wat is promotiefilm?

Promotievideo is een krachtig promotiemiddel. Door het toepassen van promotiefilm creëert u de mogelijkheid om een gevoel over te brengen. Verspreiding kan via vele wegen. Denk hierbij aan viral marketing (plaatsing op allerlei sociale media) en het vertonen van de film op locatie. Promotiefilm is meestal kort en bondig, vergelijkbaar met commercials.

Bij langere promotiefilms moet u denken aan een promotiefilm die meer tekst en uitleg bevat. Een pakkende promotiefilm is altijd gebaseerd op een goed script. Een helder en doordacht videoconcept. Dit geldt overigens voor alle videoproducties. Ook de montage speelt een belangrijke rol.

Tijdens de montage van een videoproductie ontstaat namelijk de ziel van de film. De beste shots, bijpassende muziek en goede overgangen vormen uiteindelijk het geheel, uw promotievideo! Promotiefilm moet ook qua ritme kloppen. Dat ritme voelt en pakt de kijker. Promoties hebben vaak als doel een verpletterende indruk bij de kijker achter te laten.

Videoproducties die blijven hangen zijn geslaagd. Voor het script zijn daarom verschillende strategieën mogelijk. Kies je voor een harmonieuze film of gaan we voor de tegenstelling. Video die u klanten of doelgroep nooit van u had verwacht. Misschien zelfs ietwat choquerend. Er zijn vele voorbeelden van dergelijke promotiefilms te noemen. Dit soort videoproducties zet men vaak in bij viral marketing. Met als bedoeling dat de verspreiding van zo’n promotievideo online razend snel zal gaan. Bijvoorbeeld doordat de video op sociale media veelvuldig wordt gedeeld.

Behalve je bereik vergroten middels promotiefilm, produceert VideoConcept ook promotievideo in commercial style waarbij product aanprijzing meestal centraal staat. Het gaat hier vaak om nieuwe producten of diensten. Promotiefilms worden altijd op maat gemaakt en helemaal afgestemd op de wensen en het beoogde doel van onze klant. Tijdens het opstellen van een sprankelend videoconcept kijken we naar elementen als: – Doelgroep – Boodschap – Gewenste resultaat – Sfeer van de video – Muziek – Verspreiding Pas wanneer u helemaal tevreden bent over het videoconept gaan we aan de slag. VideoConcept produceert de video volgens een duidelijk stappenplan. Na de oplevering van de film helpen wij u graag met plaatsing van de promotiefilm op uw website.

Mocht u de promotiefilm breedschalig in willen zetten als internetfilm dan geven wij graag advies. Promotiefilm wordt ook vaak ingezet op beurzen, bij presentaties, tijdens verkoopgesprekken en in een receptie of showroom. Multi inzetbaar dus.