Online adviseren tijdens corona

Overview

Videostream VideoConcept

Blog > Online adviseren tijdens corona

De afgelopen tijd hebben velen van ons ‘nieuwe’ online communicatie mogelijkheden ontdekt. Zowel bedrijfsmatig als in privé Skypen, Zoomen en Face-timen we erop los, om maar een paar apps te noemen. Microsoft Teams is niet langer een vaag begrip en ook de vrimibo op je scherm is best gezellig. Steeds effectiever zullen afspraken ingericht gaan worden verwachten wij.  En daarmee bedoelen we dan vooral online. Denk hierbij aan meetings zoals: vergaderingen, presentaties, trainingen, coachingstrajecten, webinars, lezingen, spoedoverleg en ga zo maar door. 

Het nare coronavirus zorgt bij iedereen voor problemen, op welk vlak dan ook. Het vereist een groot aanpassingsvermogen van ons allemaal. Ook VideoConcept probeert zich aan te passen. We blijven in beweging. Vele videoproducties kunnen niet doorgaan dus zijn we ons gaan richten op het monteren van filmpjes en faciliteren we in online videostreaming.

Samen met een grote verzekeraar maken we bijvoorbeeld video’s waarin specialisten presentaties of branche gerelateerde updates geven. De filmpjes worden voor zowel interne- als externe communicatie ingezet. De video’s worden zelf thuis opgenomen met een smartphone of laptop. Simpel. Iedereen die zo’n ‘self tape’ opneemt krijgt van te voren duidelijke basis instructies van ons. Een groot succes. Zo blijft iedereen op de hoogte en is een persoonlijke touch in de video’s voelbaar. Met de juiste look en feel, gegoten in bedrijfshuisstijl, blijkt online video nu effectiever dan ooit. 

Hopelijk kunnen we snel verder zoals we dat gewend waren. COVID-19 zal  zeer zeker structurele veranderingen met zich mee brengen maar we komen hier bovenop. Hang on en sterkte!