#WerkenZekerMorgen

Credits

Over de klant

RVE Plantenhandel BV exporteert, samen met vijftig medewerkers, kwalitatief hoogwaardige bloemen en planten. Dan doen zij wekelijks naar meer dan 1600 supermarkten in Duitsland.

Campagnevideo RVE

Op welke case mocht VideoConcept losgaan?

Met een wagenpark van ruim vijftig vrachtwagens, is het bedrijf regelmatig op zoek naar nieuwe vrachtwagenchauffeurs. In een sector waar over de hele linie al een tekort aan chauffeurs is, was het broodnodig om eruit te springen als werkgever. 

Eruit springen vraagt om een creatieve partner die buiten de lijntjes durft te kleuren. Voor Productiehuis VideoConcept was het de uitgelezen kans om employer branding op ludieke wijze vorm te geven, passend bij de kernwaardes van RVE. Naast het werven van nieuw personeel, was het doel: top-of-mind blijven bij de grote groep brand loyals van het bedrijf. 

Het DNA van het bedrijf namen we onder de loep. We deden research naar de doelgroep. Met nieuwe insights als uitgangspunt, bedachten we tientallen scriptjes voor ludieke campagnevideo’s en een webserie.

Campagnefilmpje #WerkenZekerMorgen

Ons videoconcept

Het tekort aan chauffeurs behoeft een andere aanpak dan een standaard oproepje met ‘personeel gezocht’. Tijd voor vernieuwende campagnes. We gebruikte ‘humor’ als uitgangspunt, één van de vaste kernwaardes van het bedrijf; bleek uit de research die we deden.

Door tal van grappige filmpjes bereikten we enorme conversie op de werkenbijrve.nl website. Met sollicitaties als gevolg. Omdat we als storytellers en comedymakers denken in verrassende verhaallijnen, werd er voor RVE op unieke wijze attentiewaarde gegenereerd. De campagnes zijn uitgezet via: print, online en op sociale media.   

Met tienduizenden views en veel engagement binnen een week kijken we terug op een geslaagde campagne. We slaagden erin om de doelgroep te prikkelen om te gaan solliciteren. 

Humor filmpje RVE
#WerkenZekerMorgen